Ο μαθητής της Γ΄ λυκείου του σχολείου μας Σάββας Παπαϊωάννου κατέκτησε το 1ο βραβείο στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου στους Θ’ Διασχολικούς Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης 2023 που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα -Λιναρδάτου ( Περιστέρι , 4-5 Φεβρουαρίου 2023)με την επιστημονική στήριξη και συνεργασία του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Ρητορική , Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση” του Ε.Κ.Π.Α. Στους ρητορικούς αυτούς διασχολικούς αγώνες δίνεται έμφαση στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των διττών λόγων και στο ατομικό αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου . Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια του προφορικού λόγου , η απόκτηση ομαδοσυνεργατικών δεξιοτήτων , η επαφή με ποικίλα είδη κειμένων ( λογοτεχνικών κειμένων άρθρων , δοκιμίων κ.λ.π.) , καθώς και η άσκηση των μαθητών και μαθητριών στη δημόσια ομιλία . Βασική επιδίωξη των αγώνων ρητορικής τέχνης είναι η προαγωγή της δημοκρατίας στο σχολείο , η δημοκρατική .διοίκηση και η πολιτειακή παιδεία .

Για δύο ημέρες μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία της Ελλάδας ( 34 συνολικά ) έλαβαν θέση και υποστήριξαν την θέση τους με σθένος σε επίκαιρα και φιλοσοφικά θέματα , ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες . Επιχειρηματολογώντας , εξέφρασαν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους , όξυναν την κρίση τους , κινητοποίησαν την φαντασία τους και έκαναν φιλίες . Στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου έλαβε μέρος και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου , Αγουρίδας Άγγελος , ενώ στο αγώνισμα των Διττών Λόγων ( Λόγος και Αντίλογος ) συμμετείχε 5μελής ομάδα , αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ Λυκείου ( Δήμου Ειρήνη ,Κατσώνης Χρήστος , Μπάπκα Αργυρώ, Ντόλα Μαρίνα και Πέτσα Αρχοντία ) .

Τους μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασαν και συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : Αντωνόπουλος Παναγιώτης και Καλούση Κων/να , ενώ στην προετοιμασία τους είχαν την αρωγή και των φιλολόγων του σχολείου μας Ζαχαριάδου Σουζάνας και Ζευγολάτη Ιωάννας .

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε το σχολείο μας στους ρητορικούς αγώνες των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου μας γέμισε με περηφάνεια και αισιοδοξία για μελλοντική μας συμμετοχή .

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα ρητορικής τέχνης και στους συναδέλφους για την πολύτιμη βοήθειά τους . .